Welcome to my woolly world

woensdag 29 september 2010

Tussendoortje

Na al die naturelkleuren lonkten de felle kleurtjes. Heel even maar want ondertussen liggen er terug donkerbruin en ecru op tafel, en daaruit stijgen heerlijke geuren op, natuurlijke geuren, alsof je midden in een kudde wollige wezens vertoeft. Hmmmmmm.



vrijdag 24 september 2010

dinsdag 21 september 2010

Siamees

M 'n eerste poging om een siamees te vilten bleek niet zo evident, daar moeten we nog stevig op oefenen. Al ziet geen enkele siamees er hetzelfde uit, geen enkele andere kat ook denk ik, behalve dan de sneeuwwitjes zoals de onze, al heeft ze eerder het karakter van de boze stiefmoeder. Dochterlief heeft dit kussen meteen opgeëist om op te slapen zodat dit mormel toch een bestemming heeft gevonden.

woensdag 15 september 2010

Tafeltapijtje

Ooit kocht ik in een kringloopwinkel een ouderwets tafelkleed met fluwelen bloemen. Op zich niet echt mooi, al trok dat roze me op één of andere manier toch aan. Na jaren in de kast, vond ik deze  week een bestemming voor het stofje.
Moraal van dit verhaal: koop wat je leuk vindt! Ooit komt het wel van pas :-)

vrijdag 10 september 2010

Poezensnoeten

Nog 2 snoeten gevilt om aan de verzameling toe te voegen, een rosse (of toch iets wat voor die kleur moet  doorgaan) en een grijze. Met dank aan buurvrouw Monique voor het 'lenen' van haar interieur.





woensdag 8 september 2010

Poezensnoet

Mijn eerste vilten poezenkussen is klaar. Gemaakt van zachte Merino schapenwol. We hebben het meteen uitgetest, languit liggend op de zetel. Heerlijk warm in de rug voor koukleumen zoals ik.
Het binnenkussen heb ik op maat gemaakt. De volgende poezensnoet wordt ... (flets) ros.

Moving Sheep

Op 5 juni vertrok een Europese Herderstrektocht vanuit hartje Berlijn voor een tocht doorheen Duitsland, Nederland, België en Luxemburg. Deze namiddag passeerden de 600 schapen zowat in mijn achtertuin.Je kan hun route volgen op www.movingsheep.be.

                    

                                          

zondag 5 september 2010

Schapenwol snuiven


Heerlijk! Mijn bestelling schapenwol van Wollknoll uit Duitsland is aangekomen. Aan de slag met al dat mooie malse materiaal!