Welcome to my woolly world

zaterdag 25 december 2010

Zalig Kerstfeest ~ Merry Christmas

aan alle lezers van mijn blog, ook aan de velen onder jullie die hier niet kunnen reageren.
To all the readers, also to them who can 't react here.



dinsdag 21 december 2010

Ploesjbloes Poes

Sneeuw is voor poes Doutze te koud, al past ze goed in dat decor. Vandaag vroeg ze toch om even buiten te gaan, dus haalden wij gauw ons fototoestel boven.
Naar de inspiratie voor het t-shirtje moet ge dus niet ver zoeken.
Toulouse daarentegen zou wel de hele dag op de loer willen liggen onder het vogelvoederhuisje. Die mag even buiten voor een plasje & co (dat vakkundig toegedekt wordt met maagdelijk witte sneeuw) en wordt dan binnengelokt met wat lekkers. Lukt altijd.



zondag 19 december 2010

Kunstkaai Diest

Tussen de sneeuwbuien door was 't de moeite om eens tot Diest te gaan, toch zeker als je maar 10 km van de Kaai woont. Kleurrijke standjes in een sneeuwwit tentenkamp met vlammende vuurkorven. Heel mooi om te zien dus kwamen deze sfeerrrijke beelden tot stand.













dinsdag 14 december 2010

Catch of this week

Deze leuke vondsten deed ik afgelopen vrijdag in 2 kringloopwinkels in de buurt.
De boeken zijn ouderwets, maar met hele bruikbare tekeningen/patronen die je makkelijk in een eigentijds kleedje kan steken.

5 Gulf-voorraadpotten zoals wij er thuis ook ooit hadden, een boek van Lis Paludan en een deels gebleekt bloemenstofje waar nog goede stukken uit te knippen zijn.

zondag 5 december 2010

Zondagochtend

Verdwenen, het witte vlokken-tapijt. Dat witte laagje dat binnen en buiten alles oplichtte, een mens naar de theelichtjes deed zoeken en je onder een warme plaid met een haakwerk tussen de vingers voor de tv deed belanden. Het roodborstje naar de voedertafel lokte, de koolmeesjes van de mezenbollen deed snoepen, de kinderen naar buiten dreef (wat zelfs in de zomer met moeite lukt).
Kortom, van sneeuw word ik helemaal vrolijk, want sneeuw doet de zon schijnen zonder zon (?!). Neem maar eens een foto in de sneeuw, gegarandeerd moet je onderbelichten (of doet je camera dat voor jou) door de weerkaatsing die al dat wit teweeg brengt.
Onnodig te zeggen dat ik er de ongemakken (auto naar garage want gloeibougie stuk) graag bijneem.

Vanochtend kon ik eindelijk mijn afgewerkte plaid stomen. Exact 2 maanden geleden postte ik mijn eerste bericht over deze lapjes. 165 vierkantjes haken, het was voorbij voordat ik er erg in had. Voorlopig stop ik hem ergens achteloos in een tas, want hij is bedoeld om de twijfelaar van dochterlief op te vrolijken. Eerst nog een nieuw behangetje tegen de muur en een nieuwe bedhemel om alles op elkaar af te stemmen.

Tussendoor beginnen we aan een nieuw projectje. Of zou ik eerst mijn vilten kussen afwerken, of toch maar de grote kast wit schilderen, of zoonlief z 'n kamer behangen, of verderwerken aan mijn quilt?
En ondertussen een nieuw haak- of breiwerk, anders wordt ik onrustig 's avonds voor tv.

woensdag 1 december 2010

Oh kom toch eens kijken ....

wat ik gisteren in de Kringloopwinkel vond: meneer haan op een bordje en 2 tassen van verschillend formaat. En wat verderop tussen de mokken, helemaal alleen, vond ik nog een tas met poes, van dezelfde reeks.
Door het aardewerkmerk (Mosa) te googlen ontdekte ik zulke mooie dierentheepotten. Ja, ook van poezen. Moest er iemand zo eentje te koop weten staan: mailen naar octopoes@yahoo.com.
Wol was er gelukkig ook. De plaid is zo goed als af, maar er volgen ongetwijfeld nog haakprojecten.

Ondertussen kreeg ik nog aanvragen voor vriendenarmbandjes. Het werden er met hommeltjes.

Zal ik es vertellen dat ik maandag telefoon kreeg van de redactie van Volt? Of we asap konden bijeenkomen met het Leuvens Stiksel om een klein reportageke te maken van creatieve madammen achter de naaimachine en hun ongezouten mening. Gisteren zaten we dus met z 'n zeven vlijtig te wezen.
Vanavond het resultaat op één .... in Volt nartuurlijk.


Zo schoon hé, die theepotten van Mosa *smelt smelt*.

 Bzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz