Welcome to my woolly world

zaterdag 29 januari 2011

Chez K

Ja, ik heb een groot risico genomen: een nieuw dekbedovertrek maken voor mijn bijna 13-jarige zoon zonder zijn mening over het stofje te vragen. Da 's durven, want sinds de 3de kleuterklas laat meneer zich niet meer opleggen welke kleren te dragen. Heel wat anders dan de bijna 11-jarige dochter, die nog steeds in pyama naar beneden komt als haren tenue 's ochtends niet klaarligt.
Weg met de vooroordelen, al heeft de zoon wel degelijk mannelijke genen: kast of schuif dichtdoen wanneer je er iets uithaalt? Oepsie, vergeten. Ondergoed in de wasmand ipv op de grond naast het bed? Ook al vergeten. Schoolboeken in het nieuwe kastje ipv op bureaustoel en grond?  Genen tijd (lees: geen goesting). Kersenpitkussen 's ochtends terug mee naar beneden? Ik sjoemel het uwe straks gewoon mee.
Geloof mij, ik doe al jaren veel pogingen om van hem een nieuwe toekomstige man te maken, maar de genen blijven onvermurwbaar, al bakt hij met plezier heerlijke chocoladecake en maakt hij regelmatig lekkers uit dit superleuke kinderkookboek.
Gelukkig is hij heel content met z 'n nieuwe dekbed! Ja, ik ken hem toch een beetje, die zoon van mij.

Voor het kussen kocht ik een effen bijpassend stofje in de Eurotex. De bovenkant bestaat uit 2 lagen stof. Op het bruine flanel tekende ik een gitaar die ik rondom zigzagde. Nadien knipte ik de bovenste laag weg.

woensdag 26 januari 2011

Chez Diede

Van de nood een deugd maken, daar zijn we goed in. Door eerdere verbouwingsperikelen ontstond er zowaar een gat in de nieuwe deur van dochterlief haar slaapkamer. Een beetje creatief denkwerk leverde deze oplossing:
Een streelzacht paneel met 5 ringen voor wisselende 'tentoonstellinkjes'.
Na een zeer vruchtbare stoffenuitverkoop bij Nicky (aka Poppedijne) kwam dit ideetje naar boven bij het bekijken van de buit. Je hebt mensen die vertrekken vanuit een patroon en op basis daarvan een stofje zoeken. Bij mij is 't eerder andersom: ik heb nood aan een berg schoon materiaal die ideeën doen opborrelen. Een fijn excuus toch om aankopen te verantwoorden (aan mezelf of aan een ander)?

maandag 17 januari 2011

Lijstje

Ik dacht, ik maak eens een lijstje. Een lijstje van de boeken die ik in 2010 heb gelezen. Een wonder want lezen vond ik altijd al tijdverspilling (ja, ik hoor u wel steigeren). Ik wilde creëren, maken, doen, zien! Totdat ik eind 2009 een ferme tik kreeg en besloot om een bladzijde om te slaan.
Begin 2010 leende ik, naast 29 strips voor de kids, een roman voor mezelf in de bib (wij zijn gezegend met een bib waar 10 boeken pp mogen uitgeleend worden). En stilaan werden dat meer romans en minder strips. Wat ik in de bib niet vond, werd gewoon aangekocht voor mij na een suggestiemailtje. Geef toe, waarom zou een mens lid worden van een boekenclub?

De ontdekkingstocht van 2010 :

1. 1000 Schitterende Zonnen (Khaled Hosseini)
2. De Franse tuinman (Santa Montefiori)
3. Het vlinderkistje (Santa Montefiori)
4. De zusters Boleyn (Philippa Gregory) -> Schitterend boek!
5. Altijd Moe (Chantal Smedts)
6. De schoenenclub (Beth Harbison)
7. Bruid op bestelling (Janet Skeslien Charles)
8. De Vliegeraar (Khaled Hosseini)
9. De vrouw die alles had (India Knight)
10. Hartsvriendinnen (Jane Green)
11. Het huwelijksbureau (Farahad Zama)
12. Holy Cow! (Sarah Mc Donald) -> aanrader voor mensen die naar India willen reizen
13. Brick Lane (Monica Ali)
14. Madras in de regen (Samira Ali)
15. Naar Afghanistan komt God alleen nog om te huilen (Siba Shakib) -> meest aangrijpende boek
16. Samir & Samira (Siba Shakib)
17. De gouden Kooi (Zainab Salbi) -> over het leven onder Sadam Hoessein
18. Het satijnen Hart (Remco Campert)
19. Tegenlicht (Dani Shapiro)
20. Zout op mijn huid (Benoîte Groult) -> gestopt in de helft wegens te langdradig.

donderdag 13 januari 2011

Dekbedovertrek

Op zoek naar een welbepaald stofje (Groovy Guitar) uit de collectie van Michael Miller, kwam ik terecht in de virtuele winkel van Hawthorne Threads.com. Wat een openbaring, al die amerikaanse stoffen! 't Was moeilijk om mijn bestelling binnen de perken te houden, vandaar dat er nog enkele creatieve madammen van 't Leuvens Stiksel meehielpen om het pakketje te vullen.
Ziehier het eerste naaisel van 2 van Michael Miller 's stofjes: een nieuw dekbedovertrek voor dochterlief.
Benieuwd wat ze van 'r verrassing vindt als ze straks van school komt.
Morgen of nog later halen we de Groovy Guitars boven om een exemplaar te maken voor de zoon.
Btw, voor de onderkant(en) kocht ik warme flanel in een échte winkel. De amerikaanse stoffen zijn nl, maar 110cm breed dus nam ik een breder stuk onderstof  omdat tekort op te lossen.

 





Pssst, er is nog een pakketje onderweg ... solden bij Equilter ....te schoon om daar niet van te profiteren ....

dinsdag 4 januari 2011

Aan iedereen een creatief & inspiratievol 2011 gewenst!

Tijdens 't laatste stiksel in december was ik net gestart met het breien van onderstaand geval. Toen dat bijna af was, bleek dat veel te groot dus alles uitgetrokken en opnieeeeeuuuuw!
Deze sjaal/kraag/minicape is gebreid met een rondbreinaald op geheel Duitse wijze. Geen prikkende breinaalden onder de armen, gewoon frutselen op uw schoot. Info en tutorial met 'prentjes' vind je op Nafra.
Het bloemetje haakte ik uit het 100 bloemen-boek.





Poging om sjaal op grond te fotograferen mislukte. Pleegkitten Boris lag er binnen de 10sec op: heerlijk warm en een speelgoedbloem om mee te klauwen.