Welcome to my woolly world

maandag 28 maart 2011

Paaseitjes

Om alvast in de Paas-mood te komen, omdat lushaken leuk is en omdat kinderpareltjes een feestelijke tintje geven, ontsproten 's avonds voor de buis al hakend enkele paaseitjes.

zondag 20 maart 2011

Bohemian Bag

Bedacht, gechipoteerd, getekend, geknipt, getwijfeld, genaaid, gevloekt, losgetornd en doorgegaan tot het eind om een vrolijke tas te fabriceren.
Het blauwe stofje komt van een ouderwetse boerinnekesschort, ooit gekocht in de Kringloopwinkel, waarvan ik het bovendeel knipte afknipte voor een zomers bloesje. Den overschot dus voor deze tas.

And the winner is ....

Hier in huis wonen 2 paar onschuldige kinderhanden die allebei hun bijdrage wilden leveren aan de trekking.
Zodus bedachten wij het eliminatiesysteem, een beetje geïnspireerd op het Bingosysteem van haar.
Om beurt mochten ze een briefje uit mijn blikken doos halen totdat de winnaar overbleef.
Het is geworden ..... FLEXJE! Veel plezier ermee!


Zij heeft precies een abonnement op mijn haaksels want eerder op 't jaar maakte ik voor haar Secret Valentine een bruidstaartje om de trouwringen aan te bevestigen:

 
Katrien, de egeltjes komen mee naar 't volgend Stiksel.

donderdag 10 maart 2011

Give Away

Omdat ik sinds kort 50 volgers heb markeer ik dat graag met een give away. Jullie reacties doen mij veel plezier en werken tegelijkertijd heel motiverend.
Wie graag kans maakt op een zelf ontworpen en gehaakte mama met baby-egel mag z 'n naam hier achterlaten. Meedoen kan tot 21 maart.

PS. Aan mijn anonieme volgers en vrienden-volgers zonder gmail-account ... ook aan jullie dankjewel voor de fijne woorden buiten blogland!

maandag 7 maart 2011

Tas in lentekleurtjes

Nu de kinderen skiën zijn met de papa, neemt deze mama het er zich thuis van. Altijd plezant om hen te verrassen bij thuiskomst dus plannen we enkele veranderingen op hun slaapkamer. Maar wij proberen deze week ook een beetje aan onszelf te denken.
Een tijdje geleden kocht ik een naaimachine waarmee ik kon quilten. Het makkelijke patroontje voor deze tas vond ik hier.
Tijdens 't Stiksel knipte ik de stofjes onder het wakend oog van Nicky en in ons gezellige quiltclubje in Hasselt bracht Gertie me wat dingen aan mijn verstand.
Dit weekend werkte ik mijn eerste eenvoudige tas af.


Gisteren een nieuwe consumindertip toegepast: voor de eerste keer geskypet met de kids in Frankrijk!

woensdag 2 maart 2011

Rokje voor D

Rokjes zijn aan D niet besteed, kousenbroeken ook niet. Korte kapsels ook niet. Te koud. Aan de benen. In de nek. Felle kleurtjes ook al niet, tenzij in effen stof. Dan hebt ge een dochter en dan kunt ge daar alleen maar dekbedovertrekken voor maken!
Ondertussen kwam ik in blogland zulke mooie rokjes tegen bij Elisanna, Mme Zsazsa, Polkadotjes enz.
En zie, als ge ze maar genoeg brainwasht krijgt ge bij een 10-er soms toch nog uw mening opgedrongen!
Ze koos een stofje en ik mocht het patroonloze plooirokje maken, met iets minder plooien dan bij 't origneel want 't is van stijve katoen. Nu haar nog overtuigen dat de bruine klassieke laarsjes daar beter bij passen dan haar lievelingslaarsjes.....