Welcome to my woolly world

donderdag 28 april 2011

Hebben jullie ook zo 'n poes?

Met de verjaardagen van zoon & dochter en de plechtige communie van 't metekind in mei, willen we genieten van de pret die zelfgemaakte spulletjes met zich meebrengen. Dus naaien wij een rokje, een jongenstas om naar de schaakclub te gaan, printen we zorgvuldig uitgezochte foto 's op t-shirts en haken we 's avonds nog wat, gewoon omdat dat leuk is, en kiezen moeilijk.                                         
Poes Toulouse, die vlijt zich neer op al dat rondslingerend textiel en slaapt overal waar 't haar uitkomt.

woensdag 20 april 2011

Fibrex

Vorige maandag passeerden wij bij Fibrex in Moeskroen waar we 't moesten doen met 3 kwartiertjes.
't Was er niet druk maar er liep wel constant volk in en uit, meestal voor breigarens.
't Binnenkomen was overweldigend: bergen stof en wol, ook wat ritsen en knopen.
Bij het polsen naar prijzen, vertelde één van de 2 dames in een mengeling van Frans en West-Vlaams dat katoentjes rond 3,50€ kostten, andere stoffen 6,20€, wol schommelde rond 1,50€ per 50gr (afhankelijk van de samenstelling) en katoenen garen (van Annell, hier te koop bij Eurotex) 1€ per bol (aan zee gezien voor 2,20€ per bol!)
Dochter koos snel 2 stofjes en pomponwol, zelfs zoon vond stof (zit in zijn ruitjesperiode) en ik ......
ook natuurlijk. Buit zie foto.
De Vlaamse dame rekende al onze stofjes, uitgezonderd eentje, aan 6,20€/m. Niet zo gek veel, zeker niet voor het namaakleder dat echt wel mooi is, maar ik verschoot toch een beetje. Tijd om navraag te doen bij de andere dame hadden we niet, dus snel betaald en als de bliksem richting zeetje om de sleutel voor sluiting op te halen. Uiteindelijk was 't de omweg zeker waard, achter alle gestapelde stoffen lag nog een stapel.
Trek dus zeker genoeg tijd uit voor een bezoek. En voldoende cash.


dinsdag 19 april 2011

Westende Beach

't Is voorbij en 't was goed. Veel hebben wij daar niet gedaan. Film, winkel, haakwerk, met z 'n drietjes gezellig in bed voor tv, kriebelsessies, gocarts (neen, ik niet), vrienden-op-bezoek, zand eten. Nu nog.


Oh ja, de eerste dag maakten wij een ommetje naar Fibrex in Moeskroen,een stoffenstock gerund door 2 oude dametjes. Voor de eerste keer in mijn leven heb ik versgekochte stofjes gewassen want bij Fibrex is 't vochtig en muf. Als ze gestreken zijn volgt een verslagje over de vondsten.
Ik zal maar gaan strijken zeker.                                        

zondag 10 april 2011

Goblin Bag

De kids en ik, wij gaan een paar daagjes naar zee aan een last minute prijs. Dat was dus snel beslist. Ondertussen sluiten wij tijdelijk onze ogen voor wat we achterlaten. Ik geloof selectief in sprookjes, dus ontwerp ik ginds in m 'n luie stoel al een mooie kaboutertas. Er moesten terwijle maar eens puinruim- of tuinkabouters komen klusjes uitvoeren. Dan kan ik tenminste weer een goede deal voorstellen:
een mooie tas voor kaboutervrouwtjelief in ruil voor al die noeste arbeid.


Wij negeren tijdelijk dit:


En nemen mee, naast een blanco blad:

zondag 3 april 2011

Een fijne deal: de Wendy Bag

Onlangs kwam een vriendin-kapster mijn haar onder handen nemen. Ja, zij kwam. Aan huis. Bracht haar gerief mee. Gaf me een zalige hoofdmassage. Zag mijn boheemse handtas. Was er helemaal weg van.
Dat zette mij aan het denken. Een handtas op maat voor het kappen van mijn haar?
Zij enthousiast. Ik enthousiast. Zij koos de buitenstof. Ik ging mijn gang.
Hij is af Wendy!