Welcome to my woolly world

zondag 26 juni 2011

Wendy Retro-bag

Nummer één van drie is eindelijk van onder de naaimachine gerold. Achteraf bekeken had ik mij misschien beter een industriële naaimachine aangeschaft, kwestie van door al die lagen verstevigde stof en paspel te geraken. Al moet ik toegeven dat mijn Pfaffke dat redelijk goed heeft doorstaan.

Net kwam mijn dochter thuis en zei: 'Mammaaaaah, waarom hebt ge nu de lelijkste het eerst afgewerkt?'
Haar smaak is duidelijk nog niet genoeg ontwikkeld. Morgen verder brainwashen.





woensdag 22 juni 2011

Into Wendybags


Na de krukjesweken kregen we weer zin om een handtas maken. Er liggen hier héél veel stofjes te wachten om gecombineerd te worden, en hoe kunnen we ons daarin beter laten gaan dan door een Wendybag te maken? Allez, eigenlijk moet ik daar meervoud van maken, want ik zag plots meerdere leuke combo 's. Niet moeilijk als er veel stofjes in de kast liggen te wachten op verwerking. Ze zijn nog niet af, maar een sneak preview leek me wel wat.
Wendy heeft ondertussen het kapster-zijn vaarwel gezegd (knipte voordien in de Hungaria), enkel voor mij maakt ze nog een uitzondering. Ik vind dat dit modelletje dus gerust naar haar mag vernoemd worden. Ook al om die superdeal van januari.






zaterdag 18 juni 2011

Vaarwel Kiki

Ik hoef u niet te vertellen dat het altijd een beetje pijn doet als er weer een kitten vertrekt. Als het dan nog zo 'n specialleke is als kleine rosse Kiki, dan doet het net ietsje meer pijn.


Er kruipt heel wat tijd in de verzorging van 4 weken oude kittens die gedumpt worden langs een drukke steenweg of luid miauwend gevonden worden in 't wild, wegens mama poes spoorloos. Of zomaar binnengebracht worden 'want we willen geen kittens'.
Overschakeling naar andere voeding geeft rommeles in de darmpjes, een vies pelske u-weet-wel-waar. Tel daar nog etterende oogjes, 't speen en eten-met-de-pootjes-in-geprakte-natte-brokjes bij en u kan zich voorstellen dat het hier niet altijd ... spic & span is.
Maar oh wat is 't leuk om maanden aan een stuk van die schatjes in huis te hebben, ook voor de kids, vooral dan wanneer het ergste leed geleden is en ze full speed door het huis crossen, rollebollen met mekaar, het mini krabpaaltje onveilig maken en dromen op je schoot of elders.
We doen het voor 't asiel,  maar eerlijk, we doen het vooral voor onszelf.



dinsdag 14 juni 2011

Fluogroengeel

Zondagavond, pikkedonker. Ik moest nog wat van de wasdraad halen toen plots mijn oog viel op een fluogroengeel lichtje tussen wat bladeren op de grond.




Ik kon me niet meteen herinneren dat mijn tieners zo 'n LED lampje hadden.
Het in de rapte opgescharrelde digitoestelletje registreerde enkel bovenstaande vlek.
Volgens mij kon dat dan maar één ding zijn, iets wat ik hoopte ooit in 't echt te zien. 
Dus grabbelde ik wat bladeren + lampje mee naar binnen en bekeek alles onder een zacht lichtje.
En ja hoor!




Een glimworm in mijn tuin!



En slakken, man man man! Van de helft van mijn jonge plantjes schieten alleen nog de nerven over!
Vanavond staan er (ecologische) slakkenkorrels op het slakkenmenu.

maandag 13 juni 2011

Circusschool

Sinds enkele dagen heb ik i.p.v. zo 'n 30, wel 250 clicks per dag. Geen idee of mijn blog ergens wordt vermeld of dat blogger doordraait.

Mijn dochter voltooide onlangs haar 3de jaar circusschool en sinds ze vorige maand haar eigen éénwieler koos en van haar papa kreeg, wordt er zowat dagelijks geoefend. Foto 2 werd genomen tijdens het optreden vorig jaar.


Zelf hou ik enorm van de sfeer die rond een echt circus hangt, dus was ik ontzettend opgetogen toen ik deze circusstofjes bij Nicky ontdekte, een ware schat in mijn ogen. Het oranje motiefjesstofje is van Michael Miller en zo werd dochter weer een dekbedovertrek rijker. Het kussen heeft aan beide zijden een andere circusaffiche.
Zoon heeft er nog 2 tegoed, maar o wat is dat moeilijk, stof vinden voor een 13-jarige jongen!

woensdag 8 juni 2011

Wat merel en slak lieten staan vandaag

't Was voorspeld: door de warme april- en meimaand veel slakken & mieren en minder muggen. Gisteren jeukte 't op mijn been en ontdekte ik èèkes een teek.
Er knabbelt dus heel wat aan mijn jonge plantjes, gaten in de groene bladeren, stukken framboos onder de struiken (ondanks een net) en dan nog een tot nader order onbekend beest dat heelder bladeren opeet.


Er staan 2 zakken parkietenzand klaar. Strooien we straks even rond de plantjes. Geen slak die daar overheen kruipt. Kleeft nogal in de slijmvliezen. Ambetant. Naar 't schijnt. En het gazonmaaisel rond de courgette- en pompoenplantjes. Ook niet leuk als dat gras aan u kleeft.


Enfin, dit is de buit die ik vandaag heb kunnen onderscheppen. Ik heb daar ook recht op, net zoals die andere schepsels.
Een slaatje zonder echte sla: jonge rode bietenblaadjes, postelein, rucola, bieslook en spinazie (soort aangeraden door Mme Zsazsa). 
Voor degenen die iets in de grond willen steken zonder teveel moeite te doen: rucola komt al na 2 dagen zaaien piepen, dus zaai ik elke 2 weken een rijtje.
Voor rode biet is 't misschien wat laat maar dat komt altijd uit en je kan 't jonge blad eten (geen grondsmaak) en nadien de bietjes verwerken als slaatje (met appel en ui) of uitpersen samen met worteltjes.





vrijdag 3 juni 2011

Haaknaaldenrolletjes

Dit projectje stond al lang om mijn TO DO-lijst. Niet voor potloden maar voor mijn haaknaalden, die ik tot eergisteren bewaarde in een onbeduidend plastieken zakske.  Het patroontje, geblogd door Mme Zsazsa, printte ik maanden geleden af. Als toemaatje maakte ik aan de bovenkant een flapje waar haaknaalden & consoorten onderin kunnen geschoven worden, zodat ze er niet uit vallen. Daarvoor knipte ik iets grotere lapjes, plooide die bovenaan om en stikte ze hier en daar vast.
De 'linten' zijn gerecupereerde strikriempjes van schoentjes van mijn dochter, die na aankoop werden afgeknipt.