Welcome to my woolly world

dinsdag 29 mei 2012

Kool of Pimpel

Op vakantie gaan is leuk, maar genieten in eigen tuin als de zon van de partij is, is een goed alternatief.
Twee jaar geleden maakten de kinderen tijdens een verjaardagsfeestje elk een mezenkastje. Deze winter installeerde ik eentje in de spar waar ook het voederhuisje in de winter hangt en zie, deze lente werd dat al meteen in gebruik genomen.
Normaal gezien nestelen de meesjes zich hier in de gaten van de lelijke betonblokkenmuur die de scheiding vormt met de buren. Dat was dit jaar niet anders, maar af en toe zag ik eentje op verkenning gaan in het nestkastje.
Ondanks onze 2 poezen die daar wel eens staan te loeren, hebben ze het toch aangedurfd om een nestje te bouwen. Gelukkig kunnen baby-meesjes bij het verlaten van het nest meteen vliegen, dit in tegenstelling tot jonge merels die nog enkele dagen luid tsjilpend op de grond doorbrengen.
Wie geboeid is door de meesjes: hier staat een kort videofilmpje van één van de ouders die 't nest invliegt en enkele piepende jonkies.

En nu hups naar breiwerk & lekkere cocktail buiten!


P.S. Degene die hier nestelen zijn pimpelmeesjes. Koolmezen hebben een zwart petje op.

vrijdag 25 mei 2012

Flockfolie

Velen onder jullie kennen dit materiaal natuurlijk al heel lang. Zelf leerde ik het kennen tijdens één van de gezellige bijeenkomsten van Het Leuvens Stiksel (zie hiernaast ons gloednieuwe logo!) een hele tijd geleden. Een leuk product, makkelijk in gebruik en handig om kleding of accessoires te pimpen.
Dus stelde ik voor om zo 'n workshop te geven bij vzw Localoca.
Ondertussen hebben we heel wat enthousiaste dames over de vloer gehad, die er meteen een nieuwe verslaving bij kregen.
Uiteindelijk bleek dit uiterst leuke vrijwilligerswerk te zwaar met mijn aandoening, maar niemand is onvervangbaar en de vzw heeft een superenthousiast team rond zich, zodat er alweer heel wat te gekke workshops op het programma staan!!

Hier wat resultaten van de voorbije workshop 'Pimpen met Flockfolie':



woensdag 9 mei 2012

Echinaforce van Dr. Vogel

Een vreemde titel om op een handmade-blog tegen te komen zal u denken, maar vermits elke winter de nodige verkoudheden met zich meebrengt toch een item over dit, in onze ogen, wondermiddel.

De kinderen krijgen dit weerstandsversterkend middeltje al van kleinsaf aan en zijn de bittere smaak helemaal gewend. En dat is nogal wat met een zoon die zowat niks lust (maar toch moet proeven, ah ja!). Want smaakpapillen blijken na 3 weken gewend aan een bepaalde smaak.

Echinaforce is een simpel product (fytotherapie) van dr. Vogel en vrij verkrijgbaar bij de apotheek. Je vindt het ook in de natuurwinkel, maar daar heb ik geen ervaring mee.
Wij nemen het niet! preventief omdat je lichaam dan sneller 'went'.
Bij ons de shocktherapie: bij 't minste teken van loopneus, keelpijn of hoest meteen 20 druppels in een beetje water en dat 2 à 3x per dag. Je kan er ook mee gorgelen bij keelpijn. De verkoudheid breekt niet verder door en de de symptomen verminderen al snel.
Omdat hier in de buurt een homeopatische apotheek is, haal ik daar zelfgetapte flesjes, dat drukt de prijs
.
Echinaforce is in heel wat vormen verkrijgbaar, o.a. ook met fruitsmaak, in tabletvorm, met toevoeging van vitamine C enz, maar wij zweren bij de gewone druppels.
Wie weet is er zo toch weer iemand geholpen!