Welcome to my woolly world

zondag 17 juni 2012

Wendy Bag-UFO

Deze lag alweer een hele tijd half afgewerkt in de kast, zoals UFO 's plegen te doen. Tot zich plots de ideale gelegenheid voordeed. 
Vorige week liet Nele van Localoca zich ontvallen dat ze een nieuwe zomertas wel kon gebruiken, zo 'n Wendy Bag misschien? 's Avonds in bed, wanneer de betere ideeën zich meestal manifesteren, schoot me deze UFO te binnen. Geen betere manier om haar te plezieren dan deze tas af te werken.
Zodus geschiedde. De tas is af en straks kan ze haar pakje openen.
Gelukkige verjaardag Nele!



maandag 4 juni 2012

Nog een Wendy Bag

Ongeveer een jaar geleden - dat weet ik dankzij wat opzoekingswerk want een blog is een beetje als een dagboek- sloot ik een mooie deal met mijn kapster. Zij kleurde, knipte & brushte mijn haar en ik maakte in ruil voor haar een handtas.
Geïnspireerd door mijn boheemse tas, beschreef ze haar ideale modelletje en tekende ik deze.
Zo kwam het dat ik ongeveer een maand geleden de vraag kreeg om nog zo 'n tas te maken. Mét een bijpassend gsm tasje.
Degene die me blij maakte met deze vraag, las bovenstaande anekdote en vond het een leuk verhaal & een leuke tas. En kent bovendien de kapster. En de tweelingdochters van mijn kapster. En mijn zoon. En mij.
De gemeenschappelijke factor tussen ons is de lagere school.
Of beter, de klas van de zoon. Of nog beter, de uitzonderlijke klas van mijn zoon. Want klassen verschillen. En wij kunnen vergelijken.
Dochter zit (nog een maand) in een klas, waar nogal eens gepest wordt & ruzie gemaakt.
Zoon daarentegen zat in een klas die vanaf de eerste kleuterklas aan mekaar hing, en waar respect voor de anderen een heel gewone zaak was.
Nu heeft hij bijna het 2de middelbaar achter de rug op een andere school, en nog steeds hebben zij, die samen naar de lagere school gingen een bijzondere band.
Ik probeer tot de pointe te komen.
Tessa, al sinds de kleuterklas bevriend met zoon, gaf me enkel de hint dat de hoofdkleur blauw mocht zijn en dat ze zich voor de rest graag liet verrassen. Lef heeft ze wel, want een verrassing ... is gewaagd.
Gelukkig kon ik beroep doen op zoon & dochter en af en toe naar hun gedacht polsen.
Uiteindelijk werd het deze combinatie.
En ze vindt het goed. Ze is er blij mee. Nog beter, ze vindt ze supermooi!




De bodem & paspel maakte ik uit stevig nepleer dat ik versterkte ik met plakkatoen. Het nepleer kocht ik vorig jaar bij Fibrex in Moeskroen.
Het rode bollenstofje is van Michael Miller, het blauwe een Aunt Grace-stofje.





vrijdag 1 juni 2012

Poezenlampje

Woensdagmiddag kwam er hier eens volwaardig slaatje op tafel.
Met sla, rode uit, tomaatjes, stukjes ontbijtspek, mozzarella, basilicum, eitje en wat parmezaanschilfers er overheen.
De dressing werd eerst met opgetrokken neus onthaald, toen bleek dat hij grotendeels bestond uit yoghurt (+ een beetje mayonaise, peper, zout & wat vloeibare honing) maar werd na het proeven toch als 'lekker' bestempeld.


Nadien kreeg ons meest recente gezinslid een overgebleven slablaadje dat meteen werd opgepeuzeld.


Het houdt totaal geen steek met bovenstaande paragraaf, maar dit wilde ik toch even laten zien.
Vorige week zaterdag vond ik op de wekelijkse rommelmarkt van Sint-Truiden dit porseleinen beeldje. Bleek eerst niet te 'werken' maar vandaag prutste ik wat aan het lampje dat plots wel ging branden. Schattig toch?
Op die markt kan je soms hele leuke dingen op de kop slaan. Er is veel brocante, maar er is één standhouder die wekelijks massa 's nieuwe dingen aanbrengt, duidelijk de koning der zolderopruimingen.
Je vindt er telkens een -letterlijke- berg retrokleding, kanten lakens, soms knopen, naaikistjes enz. Wel voor vroege vogels, want om 7u ben je eigenlijk net te laat voor speciallekes, al kan je zeker nog heel wat schatten ontdekken.