Welcome to my woolly world

vrijdag 24 augustus 2012

Carla Broekhuizen

Ongeveer 3 weken geleden vroeg Carla me om 2 mutsjes te maken voor fotoshoots met baby 's.
Carla ken ik sinds een jaar of tien. Van toen we nog hoofdzakelijk met fotografie bezig waren en beelden postten in een community van allemaal fotografen. Een zalige tijd, want daar werd de basis van enkele fijne vriendschappen gelegd. Ondertussen maakt zij nog steeds fantastisch foto 's en sloeg ik noodgedwongen een andere weg in.
Carla 's beelden zitten altijd vol humor, vaak met een statement, hebben lef en tonnen karakter.
Wie van Boho houdt, zal nooit uitgekeken raken op haar kleurgebruik.


Regelmatig werkt ze met volslanke modellen, en werd zo onlangs alwéér winnaar van een fotowedstrijd. Ditmaal eentje die Olympus organiseerde. De foto lokte heel wat controversiële reacties uit. Olympus heeft zijn doel bereikt!


Welsh Corgie Tjerk Jan was meer dan eens model, met vaak hilarische taferelen tot gevolg.


Ondertussen besliste ze om Hell O Pretty op te nemen in haar warme nest. Ongetwijfeld komen daar typische Carla-beelden van. Hell O Pretty is een naaktkat ....

Baby Royce draagt hier het mutsje. De foto lijkt wel uit een catalogus te komen. Ze is dan ook een pro op alle gebied!





vrijdag 10 augustus 2012

Badkamerklok opleuken

Als grote Spanje-fan wilde ik ooit in mijn leven typisch Spaanse tegels verwerken ergens in huis.
De toenmalige echtgenoot kon zich daar niet in vinden dus toen ik na de scheiding & 2 jaar huren opnieuw een oud huisje kocht, moesten daar op één of andere manier sfeervolle Spaanse tegels in.
Nog steeds ben ik er verliefd op.
Onlangs kocht ik voor de badkamer een saaie witte klok bij Ikea, want liefst wil ik altijd & overal weten hoe laat het is.
Om extra kleur in de badkamer te brengen heb ik met behulp van karton, (g)een (Spaanse) landkaart & katoenen garen een streepje Caraïben toegevoegd.


Hiervoor knipte ik uit karton een cirkel, beplakte dat met een wegenkaart, ponste met een gaatjestang op regelmatige afstand van elkaar gaatjes en haakte daar een randje aan. Muy simple pero bonito, no?



vrijdag 3 augustus 2012

Originele verjaardagskaart met Tutorial

Eens iets helemaal anders dan met haak-/brei-/naald.
Dit oorspronkelijke ideetje kwam ik onlangs tegen op Pinterest. Altijd leuk, ideetjes met letters. In dit geval geschenkverpakking.

Vermits enkele vriendinnen binnenkort verjaren, leek het me leuk om dit principe om te toveren tot een verjaardagskaart.



Het stappenplan heb ik niet gefotografeerd maar ga ik hier tekstueel uit de doeken doen.
In Photoshop heb ik een A4-tje gemaakt met 'Gelukkige Verjaardag' en de blokken strategisch geplaatst zodat je, als je ze op deze manier afdrukt, meteen 2 kaarten kan vouwen nadat je je blad doormidden hebt gesneden.
De PDF die ik ervan maakte kan je hier vinden en gewoon afdrukken op teken- of ander stevig papier.
Vouwen, zoeken, omlijnen, wensen schrijven en versturen maar!