Welcome to my woolly world

dinsdag 10 juli 2012

Verloren

Of beter gezegd: Vergeten.
Afgelopen zondag gingen wij samen voor 't eerst met de trein vermits ik te moe was om met de auto te rijden. Naar een feestje in Mechelen. En met de trein, da 's eigenlijk plezant.
Lekker slapen of rusten.
Of breien & haken als je uitgeslapen bent.
Dus nam ik mijn voorraadje wol & materiaal mee. Ik moest maar eens plots uitgerust zijn voordat we aankwamen. En dan niks om handen hebben.
Er gingen mee: een rondbreinaald (de spellingcorrector denkt dat ik ter plekke dat woord uitvind), een haaknaald, een schaar & 6 bollen wol. Want creatieve mensen zijn soms wispelturig. Het ene moment hebben ze zin in rood, het andere in groen. Geel propte ik er ook nog bij. In mijn schattige breitasje.
Dat breitasje staat nu schattig te wezen op een ander. En dat doet pijn. Aan de emotie.

Gelukkig maakte ik de dag voordien een foto van mijn tasje, terwijl de kinderen Twister speelden.
Dit jaar niet met bruine zeep wegens op en een beetje prikkend op de blote huid, maar met een halve bus namaak-d.r.e.f.t.
Lollig dat dat was!
Hoort u tussen de regels door hoe cynisch dat voorgaande zinnetje klonk?
Want ondertussen is mijn tasje nog steeds niet terecht. Mijn kinderen wel. Eentje ligt hier beneden te snurken op de zetel. De hele nacht gebabbeld met vrienden in de tent. Veertien jaar, en dat doet al nachtpost. En dat is een mannelijk kind hé!
Het andere ligt boven te rusten. Morgen op kamp.

Wie mijn tasje ergens te lande tegenkomt mag mij altijd een berichtje sturen. Daar wordt ik heel vrolijk van.
Ik vergat het naar alle waarschijnlijkheid in het station van Mechelen rond 20.15u. Maar evengoed kan het mee op de trein Mechelen-Neerpelt zijn gestapt, want het werd pas gemist in Lier, toen we wachtten op de verbinding naar huis.
Als dat tasje ook nog wat inhoud heeft, brei of haak ik graag een muts of een sjaal. Voor de dappere vinder.
In rood, groen of geel. Of blauw of grijs of zwart.9 opmerkingen:

 1. Hopelijk krijg je je tasje snel terug. Het roept hier de nodige herinneringen op zo'n breitas (ik trok er vroeger mee naar school).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heb je aangifte gedaan bij de nmbs? Hopelijk heeft iemand gewoon aan het loket of de conducteur gegeven en komt het zo nog terecht!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik heb het daarvoor bestemde online formulier ingevuld en de treinconducteur had ook meteen contact opgenomen met het station. Helaas pindakaas.

   Verwijderen
 3. Nog een tip....klinkt niet leuk ....maar toch af en toe eens bellen naar de stations als ze de vuilbakken leegmaken ...zo heeft Luc 2 jaar geleden zijn portomonnee (wel leeg) en zijn papieren terug gekregen , die waren 'gedumpt' in de vuilbak ....en gestolen in de trein naar Antwerpen ....
  als de 'vinder' er achter is gekomen dat hij/zij geen fervente breister/haakster is en er niets mee kan doen, is de tas mss in de vuilbak geland ....

  Liefs
  Marjo

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hopelijk kreeg je je leuke breitas toch nog terug ...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. dat lijkt zo hard op mijn breitasje toen ik in het eerste leerjaar zat ! zalig ! wat mis ik dat tasje ! ik hoop dat de jouwe snel terecht komt !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh, en 't is zo'n mooitje! Hopelijk komt het nog terecht...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hopelijk komt de tas snel terecht!
  Een klein hulpmiddel misschien, moesten ze na de zoveel maanden dat iets blijft liggen bij de nmbs niet gebeld hebben, dan gaan "niet terug gegeven" dingen naar de finshop. Het is een winkel van de overheid waar in beslag genomen spullen en gevonden voorwerpen van de nmbs terecht komen voor verkoop nadat men "alles" er aan gedaan heeft om ze terug bij de eigenaar te krijgen.
  http://www.minfin.fgov.be/portail2/finshop/nl/shop.htm
  Voor de inhoud van de winkel moet je wel ter plekke gaan kijken...
  Veel sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen