Welcome to my woolly world

woensdag 26 september 2012

Boeken kaften

1 september en het daarbij horende boekengekaft is al even gepasseerd. De meesten mochten gekaft op de reguliere manier, eentje op een manier die ik nog niet kende dus leerden wij weer iets bij.

Mijn eigenste boekje verdiende ook een mooie kaft, namelijk eentje van stof. Een manier van kaften die velen onder jullie reeds kennen. Simpel maar efficiënt. Met als extraatje een pennenhouder.


Het stofje doet mij een beetje terugdenken aan het eerste leerjaar met zuster Michaël als juf. Van digitale borden was toen nog geen sprake, van computers evenmin.
Het grote groene schoolbord met mooie houten rand, de potloodslijper op haar bureau waarbij je aan een hendeltje mocht draaien om je potlood te slijpen, *betrapt worden op duimzuigen*, op 6 december je sinterklaasspeelgoed mee naar school mogen brengen, *je plas moeten ophouden tot aan de speeltijd, ook al was het dringend*, *het was echt hééél dringend zuster*, bikkelen op de speelplaats, in je vinger gebeten worden door een muis die uit het gazon kwam piepen en die je met de staart omhoog tilde, ... leuke herinneringen!



P.S. Bikkelen was een spelletje met 5, oorspronkelijk metalen, later ook plastic 'bikkels'

donderdag 20 september 2012

Het bestaat!

Na het publiekelijk maken van mijn nieuwe wintercollectie accessoires op feesboek kreeg ik een zomerse maakvraag. En wel van de mevrouw van wie ik vorig jaar mijn schitterend ladenkastje kocht.
Haar dochter beviel onlangs maar woont tijdelijk in the U.S.A. alwaar het weer nog een tijdje zomers blijft.
Ze vroeg me om een identiek setje ieniemienie teenslippers te maken die ze een tijdje geleden ergens had zien passeren op 't internet.
Na enig zoekwerk doken de eerste beelden van gehaakte babyteenslippertjes op.
Nu staat er hier een paar te wachten op een reisje over de Atlantische Oceaan. Lucky them.
Veel handleiding vond ik niet op 't internet, maar met wat tips & goede foto 's hier en daar lukte het na wat gepriegel om dit paar in maatje 18 te haken.
Echt wel heel schattig hoor nu ik ze van dichtbij zie.


maandag 10 september 2012

De poestas

Na een aantal Wendy Bags liet ik me verleiden door een bestaand patroontje dat ik al bloghoppend tegenkwam bij Dixie Mango.
Een iets simpeler modelletje dat ik lichtjes aanpaste in de details.
Het poezenstofje kocht ik een tijdje geleden op een homesale oftewel privé stockverkoop bij een lieve collega van Het Leuvens Stiksel die als quiltjuf een hele schatkelder vol leuke stofjes verzamelde in de loop der jaren.
Nu ook mijn dochter in 't middelbaar zit zal het niet meer lang duren eer ze om een tas vraagt en dan staat deze alvast klaar.