Welcome to my woolly world

zaterdag 13 november 2010

Boekenbuit

Op de bijeenkomst van 't Leuvens Stiksel afgelopen dinsdag, toonde Jozefien en heel leuk haakboekje.
Een must have, waar ik gisteren in Hasselt naar op zoek ging. Na neuzen bij De Slegte en Voordeelboeken vond ik gelukkig dat en nog wat andere boekjes waar een mens z 'n handen van gaan jeuken.
Maar, we gaan niet weer aan 5 dingen tegelijk te beginnen waarvan er 4 half afgewerkt in de kast belanden en het daglicht niet meer zien de eerstkomende jaren.
Eerst die plaid af, wat geen probleem zal zijn want granny squares haken is verslavend en 't wordt het kerstcadeau voor m 'n dochter. Om het werk wat afwisselend te maken, haak ik eerst een deel vierkantjes, stop van 11(= 1 rij) de draadjes in en haak die aan mekaar. Dan daarvan de draadjes instoppen, ter afwisseling wat vierkantjes haken, of een baan aan de plaid-in-wording haken zodat het nooit saai wordt. Tip: haak de begindraadjes al mee, dan hoef je de helft minder in te stoppen nadien.
En poes Toulouse, die vond dat het zacht en goed was ...

2 opmerkingen:

  1. Ha, je hebt hem al gevonden de bloemen haak boek. Ik wacht er nog op van bij Bol. Jammer dat ik niet wist dat je ook in cupcakes geinteresseerd was want ik heb dat boekje dubbel gekregen en ik had het je graag gegeven anders.Ik ben ook heel erg veel bezig met cupcakes maar dat had je misschien op m'n blog al gezien. Breng je het quiltboek en de twee andere boeken eens mee in december???Vind het altijd leuk om zo'n boeken eens te kunnen bekijken. Ik ben benieuwd waar deze boekjes weer allemaal toe leiden....
    groetjes, Nicky

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ohhh jou dochter moet wel enooorrm blij zijn met zo'n moeder. Geweldig cadeau!!!

    BeantwoordenVerwijderen