Welcome to my woolly world

dinsdag 29 mei 2012

Kool of Pimpel

Op vakantie gaan is leuk, maar genieten in eigen tuin als de zon van de partij is, is een goed alternatief.
Twee jaar geleden maakten de kinderen tijdens een verjaardagsfeestje elk een mezenkastje. Deze winter installeerde ik eentje in de spar waar ook het voederhuisje in de winter hangt en zie, deze lente werd dat al meteen in gebruik genomen.
Normaal gezien nestelen de meesjes zich hier in de gaten van de lelijke betonblokkenmuur die de scheiding vormt met de buren. Dat was dit jaar niet anders, maar af en toe zag ik eentje op verkenning gaan in het nestkastje.
Ondanks onze 2 poezen die daar wel eens staan te loeren, hebben ze het toch aangedurfd om een nestje te bouwen. Gelukkig kunnen baby-meesjes bij het verlaten van het nest meteen vliegen, dit in tegenstelling tot jonge merels die nog enkele dagen luid tsjilpend op de grond doorbrengen.
Wie geboeid is door de meesjes: hier staat een kort videofilmpje van één van de ouders die 't nest invliegt en enkele piepende jonkies.

En nu hups naar breiwerk & lekkere cocktail buiten!


P.S. Degene die hier nestelen zijn pimpelmeesjes. Koolmezen hebben een zwart petje op.

1 opmerking:

  1. Zalig weertje om te genieten van je tuin. Zelf heb ik katten, en ik durf geen vogelnestjes hangen. De katten zouden het wèl leuk vinden, natuurlijk. veel plezier in het zonnetje, groetjes, rozemie

    BeantwoordenVerwijderen