Welcome to my woolly world

zaterdag 18 juni 2011

Vaarwel Kiki

Ik hoef u niet te vertellen dat het altijd een beetje pijn doet als er weer een kitten vertrekt. Als het dan nog zo 'n specialleke is als kleine rosse Kiki, dan doet het net ietsje meer pijn.


Er kruipt heel wat tijd in de verzorging van 4 weken oude kittens die gedumpt worden langs een drukke steenweg of luid miauwend gevonden worden in 't wild, wegens mama poes spoorloos. Of zomaar binnengebracht worden 'want we willen geen kittens'.
Overschakeling naar andere voeding geeft rommeles in de darmpjes, een vies pelske u-weet-wel-waar. Tel daar nog etterende oogjes, 't speen en eten-met-de-pootjes-in-geprakte-natte-brokjes bij en u kan zich voorstellen dat het hier niet altijd ... spic & span is.
Maar oh wat is 't leuk om maanden aan een stuk van die schatjes in huis te hebben, ook voor de kids, vooral dan wanneer het ergste leed geleden is en ze full speed door het huis crossen, rollebollen met mekaar, het mini krabpaaltje onveilig maken en dromen op je schoot of elders.
We doen het voor 't asiel,  maar eerlijk, we doen het vooral voor onszelf.9 opmerkingen:

 1. ocharme
  da poesje
  twas een schoontje !

  groetjes :(

  Marie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. zo'n schatje zullen de nieuwe baasjes zeker vertroetelen !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat heb jij een groot hart voor katjes ! Het maakt me blij dat er mensen zijn zoals jij, die de kleintjes een goede start willen geven. Net zoals het me boos en verdrietig maakt dat er mensen kittens zomaar achterlaten, of erger.
  Je foto's zijn zàlig, ik denk dat de kinderen het super vinden ! en je huis, ach ja... Bij mij hangt een kadertje aan de muur met een plezant tekstje : 'Dit huis is proper genoeg om gezond te zijn, en slordig genoeg om gezellig te zijn !'.
  Groetjes, rozemie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh, wat lief!!! Ik heb hier zelf 7 katten, bijna allemaal uit de opvang. Het is heel erg hoe mensen er mee om kunnen gaan.
  Geniet maar van het opvangen!!! Ik heb een tijdje Spaanse asielhonden opgevangen, als ze naar een goed gezin gingen had ik er wel vrede mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ach wat een lieve fruppel. Ik heb ook massa's tranen gelaten toen onze Willem ging verhuizen (en nog steeds wel eigenlijk).

  BeantwoordenVerwijderen
 6. da lijkt me echt een schatteke, wou dat ze bij mij kwam wonen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Die kleine schatjes hebben alle geluk van de wereld dat jij je over hen hebt ontfermt!

  BeantwoordenVerwijderen