Welcome to my woolly world

woensdag 8 juni 2011

Wat merel en slak lieten staan vandaag

't Was voorspeld: door de warme april- en meimaand veel slakken & mieren en minder muggen. Gisteren jeukte 't op mijn been en ontdekte ik èèkes een teek.
Er knabbelt dus heel wat aan mijn jonge plantjes, gaten in de groene bladeren, stukken framboos onder de struiken (ondanks een net) en dan nog een tot nader order onbekend beest dat heelder bladeren opeet.


Er staan 2 zakken parkietenzand klaar. Strooien we straks even rond de plantjes. Geen slak die daar overheen kruipt. Kleeft nogal in de slijmvliezen. Ambetant. Naar 't schijnt. En het gazonmaaisel rond de courgette- en pompoenplantjes. Ook niet leuk als dat gras aan u kleeft.


Enfin, dit is de buit die ik vandaag heb kunnen onderscheppen. Ik heb daar ook recht op, net zoals die andere schepsels.
Een slaatje zonder echte sla: jonge rode bietenblaadjes, postelein, rucola, bieslook en spinazie (soort aangeraden door Mme Zsazsa). 
Voor degenen die iets in de grond willen steken zonder teveel moeite te doen: rucola komt al na 2 dagen zaaien piepen, dus zaai ik elke 2 weken een rijtje.
Voor rode biet is 't misschien wat laat maar dat komt altijd uit en je kan 't jonge blad eten (geen grondsmaak) en nadien de bietjes verwerken als slaatje (met appel en ui) of uitpersen samen met worteltjes.

3 opmerkingen:

 1. mmmmm
  frambozekes
  en een appel
  mmmmm

  groetjes
  Marie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. teek goed verwijderen zalle !!!!

  ik had een struik met soort van blauwe bessen,waren nog niet helemaal rijp dus een net erover ....op 1 avond/nacht volledig afgegeten...er hing nog 1 tak met besjes , de rest was weg....!!! geen idee door wie of wat ....

  liefs
  marjo

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier hebben ze gewoon twee benen en 2 grijpgrage handjes en eten alle rode bessen, frambozen en aardbeien op nog voor de vogels of ander ongedierte er aan te pas komen :)

  BeantwoordenVerwijderen